Norsk Hydro ser en global etterspørselsvekst for aluminium på 3-5 prosent i 2017, mot ser nå en vekst på fem prosent i 2016.

Det fremgår av selskapets presentasjonsmateriale i forbindelse med kapitalmarkedsdagen torsdag.

I tredjekvartalsrapporten ventet Hydro global vekst i aluminiumetterspørselen i 2016 på 4-5 prosent.

Selskapet venter at aluminiummarkedet stort sett vil være balansert i både 2016 og 2017. Samtidig venter selskapet at overskuddstilbudet som har vært i Kina i 2016 vil øke i 2017, og dermed bringe markedet over fra et lite underskudd i 2016 til et marginalt overskudd i 2017.

På lengre sikt venter Hydro at den globale etterspørselen etter primæraluminium i snitt vil øke med 2-3 prosent i året det neste tiåret, mens årlig etterspørsel etter videreforedlede produkter ventes å øke med 3-4 prosent og resirkulert metall med 4-5 prosent i den samme tiårsperioden.

Hydro skriver at etterspørselsveksten i 2017 vil påvirkes av moment i konstruksjon- og transportsektoren i Kina, en fortsettende sterk transportsektor globalt, samt stabil generell økonomisk utvikling i USA og euroområdet.

Etterspørselen vil påvirkes av både gjenoppstart og stenging av kinesisk produksjon, samt prosjekter i India, skriver Hydro.

Vedlikeholdsinvesteringer

Norsk Hydro ser vedlikeholdsinvesteringer på 4,0 milliarder kroner over sykelen.

Gjennomsnittlige investeringer, inklusive vekst, ventes å ligge på 6,0 milliarder kroner pr år i perioden 2017-2019. I fjor ventet selskapet at investeringene ville være rundt 6,6 milliarder i perioden 2016-2018.

De totale investeringene i 2016 ventes å bli 7,8 milliarder kroner.

Uendret utbytte

Norsk Hydro gjentar utbyttepolitikken om å betale ut 40 prosent i av nettoresultatet over sykelen. Selskapet gjentar også at tilbakekjøp og ekstraordinære utbytter er i verktøykassen.

Kostnadskutt

Norsk Hydro har realisert større enn ventede kostnadskutt i virksomheten for bauksitt og alumina i 2016 under det kommuniserte kostnadskuttprogrammet, noe som har veid opp for en svakere enn ventet fremdrift i primærmetall og valsede produkter.

Hydro skriver selskapet er i rute med det kommuniserte forbedringsprogrammet, som skal redusere selskapets årlige kostnader med 2,9 milliarder kroner innen 2019. I 2016 er målet om en reduksjon på 1,1 milliarder nådd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.