– Norsk matproduksjon har i mange år hatt som mål å få ned bruken av antibiotika i matvarer. Og gjennom år med forskning og innovasjon, vekt på dyrevelferd, avl og en næring som går sammen om å løse utfordringene, har antibiotikabruken stadig gått ned, heter det i en pressemelding fra Tine.

Island, Sverige og Finland følger etter Norge som henholdsvis nummer 2, 3, 4 på lista fra EMA, mens Danmark ligger på en 8. plass med betydelig høyere bruk av antibiotika. Spania er den overlegne verstingen i Europa og står for hele 33 prosent av total mengde solgt antibiotika i Europa.

Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet går også bruken av antibiotika i befolkningen stadig ned. Målet er en reduksjon på 30 prosent innen 2020, og fra 2012 til 2016 har antibiotikabruken gått ned med 13 prosent.

Trump gir god stemning på børsene
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor.
02:36
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Welcome to Olden
Stadig økende cruisetrafikk betyr opp mot 9000 besøkende om dagen til vesle Olden i Nordfjord. DN var med på årets siste anløp.
02:18
Publisert: