Tirsdag morgen meldte Norske Skog at selskapet slår seg selv konkurs. Dermed er det kroken på døren for et av de mest tradisjonsrike industrikonsernene i norsk historie.

Formelt er det toppselskapet i konsernet, Norske Skogindustrier asa som slås konkurs, mens den operative virksomheten som ligger i datterselskapet Norske Skog as fortsetter. Det er dette datterselskaper som formelt kontrollerer fabrikkene.

Alle med

Kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig bekrefter overfor DN at Lars Sperre fortsetter som konsernsjef i det selskapet som nå viderefører driften, Norske Skog as.

– Alle ansatte ved hovedkontoret har fått tilbud om jobb i Norske Skog as, sier Dybevig.

De øvrige ansatte på fabrikkene er ansatt i de respektive datterselskapene som eier disse, og som kontrolleres av Norske Skog as.

Hadde reflektert

Lars Sperre ga seg selv en frist ut året da han overtok som sjef for det kriserammede papirkonsernet Norske Skog i mai.

– Man kan ikke jobbe i toppledelsen her over flere år uten å tenke gjennom hva som vil skje om konsernsjefen går. Det vil skje i alle selskaper før eller siden. Jeg har nok reflektert over hva jeg ville svare, sa han til DN da.

Sperre hadde da rykket opp på kort varsel som sjef fra sin post som ansvarlig for det juridiske og forretningsutvikling i selskapet etter at Sven Ombudstvedt overraskende solgte seg ut og senere trakk seg som konsernsjef.

Ombudstvedt dukket senere overraskende opp som representant for en del av de pantsikrede långiverne da de først indikerte at de ville overta pantet – altså i praksis fabrikkene. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Grunnkurs i julenisse
Julenissen er tyrkisk. Og nederlandsk. Men først og fremst amerikansk. Men det er ikke Cola som har farget han rød.
01:36
Publisert: