I løpet av regnskapsåret 2017–2018 økte inntektene til Tulip Norge med omtrent fem millioner kroner. Til tross for dette endte selskapet med et underskudd på i overkant av seks millioner.

– Du kan vel si at vi har hatt en liten hendelse med noen varer, sier norgessjef Karol Partyka.

Salamitabbe

Tulip Norge er den norske avdelingen av det danske konsernet Tulip Food Company som selger produkter til over 80 land. Selskapet selger varierte produkter som leverpostei, bacon og salami, og det er en overproduksjon av sistnevnte som førte til hovedbryet for Tulip.

– Grunnen var salami. På grunn av kommunikasjonsproblemer internt skjedde det en misforståelse mellom oss og fabrikken som førte til at vi fikk en overproduksjon av enkelte varer som vi ble sittende med og ikke fikk solgt. Dette førte jo til et ganske stort tap.

Ifølge Partyka har det blant annet vært et skifte av kontaktpersoner som gjør at noe av kommunikasjonen falt bort.

Skyldes ikke bare overproduksjon

– Vi ble til en viss grad også påvirket av Rema 1000 sine utfordringer, der de fikk færre kunder som igjen førte til at vi også mistet fart, og på ett år har vi tapt et volum på omtrent 100 tonn. Samtidig har vi økt varevolumet fra 938 tonn til 1038, vi har dermed klart å skape vekst på våre andre kunder samt fått noen nye i Storhusholdningens markedet.

Norgessjefen sier at underskuddet også skyldes at Tulip har gjort en del investeringer i forbrukerkommunikasjon, der de ønsker å opprette en måte å kommunisere og fortelle samt inspirere forbrukere om produktene.

Han forteller at de ikke vil risikere at forbrukerne skal bli nødt til å finne ut om varene på egen hånd.

– Men å starte opp en slik prosess koster.

Vil fokusere på bærekraft

– Vi har i utgangspunktet mange muligheter, og vi vil utvikle de kategoriene vi har videre. Vi ser at det er et stort fokus på bærekraft nå, og vi vil fokusere på å utvikle emballasjer og forpakninger på produktene våre for å redusere matsvinn. Ellers er det jo viktig å forsøke å skille oss ut fra konkurrentene, men akkurat hvilke planer vi har for fremtiden vil jeg ikke gå konkret inn på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

MDGs Lan Marie Bergs neste mål: Gjøre lastebilene i Oslo elektriske – og få noe av varetransporten over på sykkel
02:06
Publisert: