Amerikanske børser endte i rødt tirsdag.

- Investorene tilpasser seg fortsatt Federal Reserves QE2-kunngjøring, sier Tim Speiss, leder for formuesforvaltning i EisnerAmper til CNN Money.

Den nye stimulansepakken som den amerikanske sentralbanken Federal Reserve la frem sist uke har fått kallenavnet QE2 på Wall Street fordi dette er en ny runde med såkalte kvantitative lettelser (quantitative easing).

Investorene er også avventende i forkant av G20-møtet, som starter torsdag.

- Ettersom USA nå har lagt frem QE2, kommer dette til å rette fokus mot de økonomiene som har problemer, sier Speiss, og peker på at hovedfokus under G20-møtet blir å komme opp med en handlingplan for å håndtere problemene til Irland og Portugal.

Frykter inflasjon
Utover i handelen falt aksjemarkedene tilbake mens det var rally på råvarebørsene. Dette skyldes at investorene i økende grad er engstelige for inflasjon i kjølvannet av Fedral Reserves pengeinnsprøytning, ifølge Wall Street Journal.

Gull for levering i desember steg ifølge CNN Money 6,90 dollar og stengte på 1.410,10 dollar per troy unse, noe som er ny all time high. Tidligere i handelen satte det edle metallet en ny intradagrekord på 1.422 dollar per troy unse for levering i desember.

Les: Derfor skal gullprisene fortsette videre oppover

Uroen for de europeiske gjeldsproblemene bidrar til å løfte gullprisene. I urolige markeder er gull gjerne ansett som en trygg havn.

- Bedre inntjening enn ventet
Gasselskapet Atlas Energy, som også er operatør på skifergassområdet Marcellus i New York, steg 33,95 prosent etter at Chevron la inn bud på selskapet på 4,3 milliarder dollar.

- Selskapsinntjening kommer inn bedre enn ventet gjennom alle sektorer og guiding for neste år har ikke vært negativ. Oppkjøpsaktiviteten har steget. Disse tingene tegner seg opp til å bli positivt for markedet mot slutten av året, sier forvalter Chris Hensen i MFC Global Investment Management til Bloomberg News tirsdag.

Chevron falt 1,46 prosent.

Klokken 16 norsk tid ble statistikk over engroslagre for september lagt frem. De steg mer enn ventet.

Les: USA: Lagertallene overrasker