STAVANGER: Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen og kona Ingrid Ottesen har anlagt et søksmål på 424 millioner kroner mot Handelsbanken.

Ekteparet beskylder banken for uaktsom rådgivning etter at Ingebrigtsen ble pågrepet i 2008 grunnet innsidemistanker.

I dag startet saken i Stavanger, og retten var knapt nok satt da Ingebrigtsens advokat Bjørn Stordrange henvendte seg til dommeren og ba om en halv times utsettelse.

Utsettelse - forhandler om forlik
Stordrange forklarte at partene var enige om å be om utsettelse. Etter en tid kom det frem at årsaken er at partene forhandler om et forlik.

Forhandlingene har pågått hele dagen, og etter lunsj har det kun vært Handelsbanken og deres advokater som har sittet inne bak den lukkede døren i tingrettssal 11 i Stavanger.

I 13.30-tiden kom Handelsbankens prosessfullmektig Christian Fredrik Galtung ut på gangen og bekreftet at det ble skrevet på et utkast til forlikstekst.

Hvor mye penger Handelsbaken er villig til å legge på bordet for å unngå en rettssak vil ingen av partene gå ut med.

Etter det DN.no erfarer har ikke representantene for Handelsbanken i Stavanger de nødvendige fullmakter til å inngå forlik uten at dette godkjennes fra det norske hovedkontoret i Oslo.

Det var advokat Stordrange som tok initiativ til samtalene som pågår.

 

Enighet om forliksskisse
Handelsbankens kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre og Ingebrigtsens advokat Bjørn Stordrange bekreftet klokken 14.15 at partene nå har blitt enige om en skisse til løsning.

Nå skal de bruke tiden frem til i morgen for å se på den. Men begge sier at de håper og tror at de skal bli enige om en løsning.

Hvis de mot formodning ikke blir enige, er planen at retten blir satt igjen på onsdag, sier de to.

Nye tallstørrelser
Informasjonssjef Lars N. Sæthre i Handelsbanken sa i en pause at motparten kom til dem i dag med tall i en helt annen størrelse enn det man tidligere har snakket om. Det skal være årsaken til at partene umiddelbart gikk i forliksdrøftelser klokken ni i dag tidlig.

Sæthre mener dette viser at Ingebrigtsen og Ottesen åpenbart ikke ønsker å tilbringe de neste to ukene i retten.

På spørsmål om hvor mye de hadde tilbudt ekteparet, svarte banksjef Terje Lind:

- Hvis vi blir enige skal jeg love dere at dere skal få vite hvor mye vi har tilbudt dem. Det er en forutsetning, sa Lind.

Også partenes advokater bekrefter at detaljene i et eventuelt forlik vil bli offentliggjort.

Partene sitter bak lukkede dører igjen.Les også: Ingebrigtsen kan miste hus og hjem (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.