Mobilen overtar for kompaktkameraet i stadig flere situasjoner. Mobilkameraene blir stadig bedre og har på papiret de samme kvalitetene som kompaktkamera. Men finnes et ett mobilkamera som er best til alt?

Uansett om man tar bilder med en telefon eller et kamera er prosessen den samme. En bildebrikke fanger lyset fra objektivet, deretter prosesseres informasjonen av programvare som lager det endelige bildet. Denne programvaren er ulik for ulike kamera og kan enten settes manuelt eller forsøke å automatisk velge de beste innstillingene for deg. Spesielt for mobilkamera, som ikke har så gode objektiver som rene kamera, er derfor intelligensen bak programvaren viktig. Og siden denne intelligensen er godt bevarte hemmeligheter hos de enkelte produsentene, blir også bildene ulike.

Testet av fotograf
Vi har tatt fire smarttelefoner som utmerket seg i våre tester for sine gode kamera og sendt dem med en av DNs fotografer i noen dager for å få dem vurdert profesjonelt i ulike situasjoner. Det er tatt bilder med mye og lite lys, mye og lite bevegelser og få eller mange farger. Her er et utvalg av bildene som ble tatt i typiske mobilkamerasituasjoner.

- Nokia Lumia 920 presterer best sammenlagt, og er veldig enkel å bruke. Jeg liker spesielt at den har egen kameraknapp på siden, som øker brukervennligheten ytterligere, konkluderer fotograf Hampus Lundren som har utført testen.

Klikk på bildet for å se bildeserie fra testen.

Følg vår anmelder på Twitter:

Her er telefonene:

Iphone 5:

Nokia Lumia 920:

Sony Xperia V:

Samsung Galaxy Note II:

(Denne telefonen har det samme kameraet som bestselgeren Galaxy S III)

Les også:
Årets beste mobiler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.