Lykken varte ikke lenge. Når jeg nå leser DN, er det helsider som ser ut som redaksjonelle saker, men som i realiteten er annonser. Fenomenet har fått fine ord som innholdsmarkedsføring, «content marketing» eller «native advertising». Det siste defineres ifølge et designfirma som: annonser med redaksjonelt innhold som legger seg tett opp til det visuelle uttrykket til det mediet annonsen skal vises i. Med andre ord: annonser i forkledning.

Problemet, eller kanskje målsetningen, er at annonsene i DN nærmest legitimerer innholdet. Det er dessuten krevende å overholde markedsføringslovens krav om at annonsen «tydelig skal fremstå som markedsføring».

I flere år har jeg blitt intervjuet eller hatt innkjøpsjuridiske innlegg i DN. Da blir jeg selv mer innkjøpsbevisst, og jeg lurer på hvor dette skal ende. Hva er strategien? Til slutt blir Dagens Næringsliv til Annonsørenes Næringsliv. Uten abonnenter.

Et forslag kan være å endre strategi. Gjør avisen kortere, med færrest mulig annonser. Da kommer vi raskt gjennom og får den oversikten vi trenger. Næringslivet er mindre følsomt for pris hvis kvaliteten er god. Og kvaliteten er jevnt over god hos DN.

Dessuten går det merkelig tregt med å fjerne papiravisen. Både miljøhensyn, nyhetstempo, behov for kostnadseffektivisering og folks tilvenning til nettannonser tilsier at nyheter på papir har hatt sin storhetstid. Mange abonnenter leser uansett avisen på nett dagen før eller på morgenen. Således er papiravisen for de viktigste leserne bokstavelig talt gårsdagens nyheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.