Det nye mantraet i bærekaftsdebatten ser ut til å ha blitt at det er på tide å slutte å snakke og heller handle. Ord blir satt opp mot handling, sist i innlegget fra Ulrik Hallén Øen og Hanne Løvstad i PwC i DN 10. februar.

Utfordringen med det som populært kalles det grønne skiftet, er at ingen sitter på en fiks ferdig løsning som er klar til å tas i bruk. Derfor vi må snakke sammen og lære av hverandre. Vi trenger rett og slett flere næringslivsledere som snakker høyt om bærekraft, ikke færre.

Mange næringslivsledere vegrer seg allerede for å ta del i bærekraftsdebatten. Vi som jobber med bærekraft hver dag, bør derfor ikke bidra til å gjøre terskelen enda høyere, heller tvert om.

Skal næringslivet og samfunn sammen finne løsninger, trenger vi mer enn noen gang at næringslivet kan snakke høyt om bærekraft: Om arbeidet de lykkes med – og ikke lykkes med. Om hva de selv og resten av næringslivet kan lære.

Mer prat er en forutsetning for få nå bærekrafts- og klimamålene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.