Som abonnent gjennom mange år er jeg stort sett fornøyd med DN og avisens mange gode artikler. Riktignok med noen unntak, som eksempelvis en «nyhetsartikkel» om Mercedes G-klasse forleden. I likhet med mange andre er jeg interessert i bil, og det gjelder sikkert mange av avisens lesere. Denne bilen er i seg selv ingen nyhet, men jeg tror vel heller ikke det er så interessant for de fleste av oss hvem som faktisk har kjøpt en Mercedes G-klasse. Likevel har avisens journalist brukt tid på å lete gjennom motorvognregisteret for å finne eierne.

Når han samtidig har klart å finne noen av disse navnene i konkurrenten Kapitals oversikt over landets rikeste, er nok lykken komplett. Kanskje han selv kaller det gravejournalistikk?

Vil vi egentlig vite hvem som eier en slik bil (og hvor stor formue vedkommende har)? Er det ikke en privatsak hvilken bil man har?

Det er ingen hemmelighet at norske skattelister gjør det enklere å finne ofre for kriminelle handlinger. Annonserer du en spesiell bil eller motorsykkel til salgs, bør du ikke oppgi egen adresse, for å unngå innbrudd. Mens sladderavisen DN gjerne forteller at NN i tillegg til en G63AMG også har en to år gammel Bentley i garasjen.

Skjerp dere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.