Dag Flater Hwang fortsetter i sitt innlegg i DN 25. april å slenge ut løse og lite konkrete påstander om et påstått maktmisbruk blant boligselskapsstyrer og forretningsførere.

Et boligsameie eller et borettslag er ikke et skinndemokrati. Årsmøtet eller generalforsamlingen velger og vraker det styret det ønsker. Så lenge det valgte styret har generalforsamlingens tillit, har styret også mandat til å utøve den myndighet det har etter loven.

Dersom styret ikke forvalter lagets anliggender i samsvar med flertallets ønsker vil generalforsamlingen forutsetningsvis velge et nytt styre som bedre kan ivareta deres interesser.

Likeledes kan generalforsamlingen overprøve styrets beslutninger og instruere styret om hvordan enkeltsaker skal behandles.

Dersom Flater Hwang eller andre er misfornøyde med hvordan styret skjøtter sine saker i sitt borettslag eller sameie, oppfordres de til å bringe saken inn for generalforsamlingen som på demokratisk vis vil avgjøre saken.

Og hva forretningsfører angår har denne – som påpekt i forrige innlegg – ingen beslutningsmyndighet hverken overfor styret eller generalforsamlingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.