Det er ingen grunn til å spenne ben på et helt boliglovforslag på grunn av misforståelser.

Forslaget til boliglov både er godt og nødvendig, men samtidig må det komme forskrifter som regulerer krav til tilstandsrapporter og krav til takstmenn. Vi er altså ikke uenige med Øyvind Müller Famestad i Söderberg & Partners på dette punktet, slik han legger til grunn i replikk i DN 28. mars. Tvert imot mener vi at en slik regulering er nødvendig for at forslaget skal bli vellykket.

For at flere feil skal avdekkes før salg, må både kvaliteten på takstmennene og tilstandsrapportene være bedre enn i dag.

Med «selvstendig vurdering» mener vi at det må vurderes konkret om feilen er utenfor det du kunne forvente basert på salgsopplysningene, alder og synlig tilstand. 10.000 kroners beløpet vil altså ikke være førende for dette, slik noen mistolker lovforslaget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.