I sin kommentar 25. april om EUs uformelle energirådsmøte i Bucuresti beskriver DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim hvordan mysteriet ble tema under spontanspørretimen, anført av SVs Lars Haltbrekken, «Hercule Poirot», og Aps Espen Barth Eide, «Hastings».

Før Poirot, Vera eller kanskje til og med Nancy Drew hiver seg på, føler jeg behov for å understreke at sannhetsvitnet, nemlig statssekretæren som var i Bucuresti, fortsatt er i live.

Diskusjonen om overgangen fra bruk av fossil energi til blant annet oppvarming og transport er høyt på dagsordenen i EU. Norge er relevant i disse spørsmålene, fordi vi er kommet veldig langt med denne omstillingen selv. Derfor var jeg i Bucuresti.

Mye tyder på at veien mot fornybarsamfunnet ikke blir problemfri. Se bare til debatten om vindkraft på land. I Europa står arbeidsplasser står i fare, og denne omstillingen skaper usikkerhet som vi må ta på alvor. Her må det utvises godt politisk lederskap.

Norsk gass er en del av svaret for å raskt få ned utslippene i Europa. Samtidig må vi sikre infrastruktur til en karbonfri energiforsyning, hvor særlig hydrogen representerer en spennende mulighet. Dette handlet erklæringen om.

Klimautfordringen må løses. Samtidig må samfunnet sikres tilgang til sikker og rimelig energi. Derfor er disse møtene viktige, og jeg opplever dem som konstruktive.

For øvrig vil mysteriet i Bucuresti også bli belyst i et skriftlig svar til representanten Haltbrekken fra statsråd Freiberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.