De siste ukene har det vært stor medieinteresse for Flyr og hva som skjer i selskapet vårt. Det har nærmest vært «Flyr minutt for minutt», og dommedagsoverskrifter i finansmediene basert på utspill fra såkalte eksperter med uklar agenda har dominert dekningen.

Det må naturligvis vi som selskap leve med. Som ny og liten utfordrer er det stor stas med mye oppmerksomhet og alle heiaropene vi mottar fra våre støttespillere gir oss masse energi til å levere på vår strategi. Men har det ikke vært uforholdsmessig mange unyansert negative oppslag om Flyr i DN nå?

Lasse Sandaker-Nielsen i Flyr.
Lasse Sandaker-Nielsen i Flyr. (Foto: Flyr)

«Noen eksempler: «Likhetstrekk med et pyramidespill», ifølge DNB-flyanalytiker som var sentral i kapitalinnhentingen hos vår konkurrent.

«Investor ble sittende fast i Flyr», selv om han ikke har solgt seg ut og har kjøpt mer.

«Spøker for Flyrs kapitaljakt», basert på at aksjekursen falt tidligere i uken.

«Traderne fikk mye mindre enn de ba om i Flyrs kapitalinnhenting» og «Flyrs skjebnedøgn».

Torsdag nådde DN nye høyder med forsideoppslaget «Ikke ett øre fra ledelsen – kjøpte ikke én eneste aksje». Her forsøker DN å skape et feilaktig inntrykk av at ledelsen i Flyr ikke har tro på selskapet fordi vi ikke har vært en del av den rettede emisjonen som nettopp er blitt gjennomført.

Videre oppfordrer journalisten i en slags kommentarlignende sekvens (sjangerblanding?) at vi fortsatt har mulighet til å vise omverdenen at vi har tillit til selskapet ved å være med på nye runder. Det foreslås sågar at vi kunne spleiset på investeringen sammen med styreleder.

Vi takker for tipset og vil diskutere det på neste ledermøte.

Medlemmene av ledergruppen i Flyr har samlet sett investert mange millioner kroner i selskapet gjennom kjøp av aksjer og deltagelse i emisjoner. Samlet sett har ledergruppen i Flyr lavere lønn enn konsernsjefene hos våre største konkurrenter.

Vi har på eget initiativ gått ned opp mot 30 prosent i lønn i en periode for å bidra til å redusere pengebruken gjennom vinteren. Vi jobber i Flyr fordi vi tror på selskapet og fordi vi brenner for å skape fremtidens flyselskap.

Hvorvidt hver enkelt av oss investerer egne sparepenger i aksjer, er dessuten et spørsmål om privat økonomi. Mange ledere i norsk næringsliv har ikke en privatøkonomi som gjør det mulig med investeringer i millionklassen, selv om DN tilsynelatende mener noe annet.

DN omtaler seg selv på følgende vis: «Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg».

Den siste tidens klikkvennlige og negative sitatoverskrifter om Flyr som tidvis er tatt helt ut av sammenheng, bidrar dessverre ikke til hverken kunnskap, inspirasjon eller gode valg.

La det ikke være noen tvil: Ledelsen i Flyr har ståltro på selskapet og ser frem til å bygge fremtidens flyselskap sammen med våre kolleger, våre gjester og aksjonærer. Det skal vi klare, for turbulens er ikke farlig, det er bare litt ubehagelig.

Har det ikke vært uforholdsmessig mange unyansert negative oppslag om Flyr i DN nå?

Dette leserinnlegget ble sendt inn til DN fredag før Flyr annonserte at administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid trekker seg på dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.