DN skriver på lederplass 7. januar at Bøs ordfører har greid det regjeringen ikke har maktet: Å senke skatten på investeringer i norsk næringsliv.

Det er feil, ettersom regjeringen har fått gjennomslag i Stortinget for å redusere satsen i formuesskatten fra 1,1 prosent til 0,85 prosent. Da gjenstår bare 0,15 prosent av den statlige delen av formuesskatten. Resten er kommunenes andel, som Bø velger å sette ned.

Regjeringen har innført en rabatt i verdsettelsen av arbeidende kapital. Formuesskatten er dermed redusert med syv milliarder kroner.

Våre lettelser i formuesskatten kommer nettopp investeringer i norsk næringsliv til gode. Redusert skattesats på overskudd fra 28 til 22 prosent er heller ikke ubetydelig for investeringsviljen. Investeringene i Fastlands-Norge er nå de største på over ti år.

Etter en tyngre periode går det nå godt i norsk økonomi. Det skapes arbeidsplasser og rekordmange er i jobb. Næringsvennlig politikk er regjeringens bidrag til det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.