Hans Hvide skriver i DN 19. februar at diskusjonen rundt teknologioverføringskontorene (TTO) må baseres på kunnskap. Han viser igjen til eget arbeid, det eneste som påstår at bedriftsetableringer fra universitetene i Norge ble halvert i de første få årene etter en lovendring i 2003.

Han publiserte arbeidet på et åpent nettsted noen år siden, og påstandene var så sensasjonelle at de ble referert i tidsskriftet Science. Science har senere publisert et innlegg som påpeker svakhetene i Hvides arbeid som gjør at konklusjonene ikke er pålitelige.

Hvide har ikke tatt med bedriftsetableringer i TTO-ens navn eller der hver enkelt universitetsansatt eier under ti prosent av aksjene. Heller ikke norske patentsøknader i USA eller EU, bare søknader gjennom det norske Patentstyret. Særlig flere underlagstall har ikke Hvide, så hva er det egentlig han har funnet?

TTO-ene jobber for økt verdiskaping for Norge, fra grunnforskning som ofte har lange utviklingsløp. For å jobbe målbevisst brukes mange felles måleparametere med TTO-ene i Europa og USA.

Vi er avhengig av at også innovasjonsforskerne i Norge gir mest mulig ny informasjon basert på presise tall. Jeg vil derfor utfordre Hvide til å oppdatere tallene sine og ta med det som mangler. Den objektive konklusjonen som kommer ut av slikt arbeid vil være viktig for å lykkes stadig bedre i kommersialiseringsarbeidet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.