Debatten om Det Norske Selskab er i sving igjen, og vi får høre at kvinneoppropet i DN mandag ikke gjør spesielt inntrykk på kjernen av medlemmene i gutteklubben. Riktignok har et par fått kalde føtter og meldt seg ut de siste dagene.

Bare for å gjøre det klart: Dette er ingen søknad til medlemskap i Det Norske Selskab. Klubben fremstår mer og mer irrelevant. Som ung, kvinnelig leder vil jeg heller bruke tid på å oppsøke arenaer hvor jeg kan diskutere problemer og løsninger med folk som er ulik meg selv.

I debatter om bærekraft, klima og miljø snakker vi ofte om grønnvasking. Like mye må vi jobbe for å unngå mangfoldsvasking. I 2020 bør vi ha kommet dit hen at vi rekrutterer og bygger andre ledere som faktisk står opp for og jobber for mangfold og likestilling på arbeidsplassen og hjemme, og ikke bare snakker om det.

Riktignok er det motsatte ofte tilfellet. Derfor må vi unge som skal delta i og bygge næringslivet, ta ansvar. Jeg skal bidra til å rekruttere folk og bygge ledere som har standpunkt og holdninger som faktisk bidrar til mangfold. Både i arbeidslivet og på privaten, fordi det ofte henger sammen.

Et medlemskap i Det Norske Selskab virket sikkert som en god idé på 1950-tallet. Debatten som har gått den siste tiden viser at folk stort sett er enig i at en lukket gutteklubb ikke er en like god idé i dag. Med tiden endrer mange av oss heldigvis tankesett og synspunkt, og på veien forsvinner også noen dinosaurer.

Kanskje er det naivt, men noe annet er lite optimistisk. Fremtidens maktelite og næringslivstopper samles ikke i lukkede gutteklubber – eller i lukkede jenteklubber for den saks skyld. Jeg tror i grunn de fleste synes det er kleint å være medlem av én.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.