En helg for en måned siden satt jeg i en fiskebåt og var rimelig fysisk sliten etter 30 timers leppefiske. Overraskende nok opplevde jeg et mentalt overskudd jeg ikke hadde kjent på lenge. Det gikk opp for meg at hodet hadde fått en tiltrengt pause fra en konstant kverning av salgstall, mulige nye kontrakter, ansettelsesprosesser og det perfekte verdiforslaget.

Jonas Aas Torland
Jonas Aas Torland

Opplevelsen var sjelden og god. Det var en påminnelse om viktigheten av egen mental helse og balansen mellom jobb og fritid. Der på sjøen tenkte jeg på om vi gründere føler oss programforpliktet til å unngå disse pausene selv om de trolig er nødvendige for å stå løpet ut. Vi er jo gründere, vi skal løse klimakrisen – full fart, 24/7 og all-in.

Morgendagens innovasjoner har i det siste fått bryne seg på en ekstrem markedssituasjon. Det er blitt langt mer utfordrende å være gründer. Bemanningsstatistikken, rapportert i det verdensledende teknologimagasinet Techcrunch, viser over 20.000 oppsigelser per måned i tech-start-ups globalt. Tallene fortsetter å stige kraftig som følge av økonomiske nedgangstider og at investorene er blitt mer forsiktige.

I høst har også de store tech-selskapene gjennomført enorme kutt, og selskaper som Meta og Amazon kuttet over 10.000 stillinger hver bare i november.

Nedbemanning er alltid utfordrende. Det som gjør det spesielt vanskelig i en start-up, er at oppsigelser står i sterk kontrast til uhemmet optimisme og vekst. Nedbemanning går rett og slett svært dårlig sammen med lovende nye løsninger på klimautfordringer på løpende bånd og rakett-emojis.

De som har prøvd gründerlivet, vet at de normale værforholdene er stiv kuling. Elon Musk hevder at «å starte selskap er som å spise glass og stirre ned i avgrunnen». Det er lett å skjønne en slik karakteristikk når kun 25 prosent av selskapene fortsatt er i live etter fem år (SSB, 2022). Mental stabilitet er en sentral del av suksesskriteriene for å lykkes som gründer. Man tar viktige veivalg nesten hver dag, og små feilvurderinger kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko.

Ifølge en undersøkelse utført av Wambda og Microsoft, har koronapandemien vært den største kilden til stress hos gründere de siste årene. Over 30 prosent av de spurte rapporterer sin mentale helse som «dårlig». I en spørreundersøkelse hos Sifted, en av Europas ledende nyhetsforum for start-ups, svarte hele 87 prosent av de spurte at start-up-arbeidet hadde ført til negativ utvikling av deres mentale helse.

Nå forverres forholdene ytterligere gjennom det vanskelige markedet for start-ups. At gründere blir presset til å godta uheldige betingelser overfor investorer, er ikke bra for noen av partene, og slike prosesser er fryktelig krevende for de involverte.

Det er ikke tvil om at markedet er blitt mye tøffere, og en overkorreksjon er på agendaen etter astronomiske verdsettelser. Men, det er ingen som vinner når grensene flyttes for langt. Investorene er på mange måter premissleverandørene i gründerens verden og må være sitt ansvar bevisst, spesielt i krisetider.

Før sommeren møtte selskapet vårt en ny investor. Stemningen var god. Vi forklarte hvordan vi skulle ta selskapet globalt og samtidig løse noen av samfunnets aller største utfordringer relatert til klimaendringer.

Så kom spørsmålet, litt ut av det blå: «Hvor mye jobber dere?». Vi svarte litt usikkert at vi sikkert jobber altfor mye. De fulgte opp med: «Dere er jo småbarnsforeldre, så vi lurer på om dere får tid til å jobbe nok».

Videre forklarte de hvordan deres selskap, som nylig var blitt solgt for store summer, hadde fått på plass et helt nødvendig system. Det innebar at ektefellene sluttet i jobben, at gründerne jobbet alle helger og kun spiste middag hjemme to dager i uken. Resten av livet ble levd på jobben.

Ingen er tjent med et sånt syn på gründertilværelsen, og heldigvis har de aller fleste investorene vi har møtt, et helt annet fokus enn dette.

Stormen er allerede her. Hvis vi skal lykkes med å akselerere vår innovasjonskraft som samfunn, må gründernes helse og balanse mellom jobb og fritid tas mer alvorlig. Klimakrisen, energikrisen, digitalisering – det har aldri vært viktigere å innovere, skape og å flytte grenser.

Vi er helt avhengig av å løse enorme utfordringer i tiden som kommer. Det vil kreve at vi får frem flere gründere. Det er beinhardt å være gründer og vil alltid være det. Samtidig vet vi at evnen til å være innovativ og å skape, kommer i alle mulige innpakninger og med ulike behov. Gründere er alt fra unge nyutdannede, til småbarnsforeldre og eldre som har vært ute både en og to vinternetter før.

Hele det innovative økosystemet må under lupen og ta ansvar. Dette er ekstremt viktig akkurat nå. I potten ligger klimateknologi som kan redde verden.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.