Jan Endre Vartdal hevder i sin replikk i DN 5. april at 99 prosent av EPS, eller isopor, gjenvinnes til energi og ny plast. Vår erfaring er at mesteparten havner i restavfallet og blir brent. Det blir riktignok ny energi, men det er dårlig sirkulærøkonomi.

Det som er utfordringen og årsaken til at vi i Jernia vil kutte ut all bruk av EPS eller isopor i vår emballasje, er at det så lett kommer på avveier ut i naturen og skaper store problemer i fjæra og i skog og mark. Jeg er sikkert ikke den eneste som har pakket ut produkter i hagen, på hytta eller i båten og opplevd at isoporen blir tatt av vinden og blåst vekk. Dét er trusselen.

Vi heier på EPS-foreningen til å bidra til at mye mer av isoporen faktisk blir resirkulert. Slik situasjonen er i dag mener vi derimot det er bedre å fokusere på annen type emballasje, som for eksempel papp. Det er enklere for våre kunder å bli kvitt. Vi får kun én type avfall å holde styr på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.