Helseminister Bent Høie har begitt seg ut på en sammenligning mellom epler og pærer i argumentasjonen for å legge ned Ullevål (replikk i DN 4. september). Helse Bergen og Oslo universitetssykehus er ulike sykehus med ulike funksjoner. Det er hensyntatt i den nasjonale inntektsmodellen og i de regionale modellene. Men det er ikke hensyntatt i Høies sammenligningsgrunnlag. Her inngår en rekke oppgaver og funksjoner. Forskning og nasjonale oppgaver uten særfinansiering medregnes. Oslo universitetssykehus leverer halvdelen av landet medisinske forskning, og er landets største institusjon for helseutdanning.

Høie hevder at Gaustad-alternativet vil gi et moderne sykehus til glede for pasienter og ansatte. Han glemmer at dette prestisjeprosjekt ikke bare er blitt kontant avvist av fagmiljøene i Oslo, men også av fagmiljøene i de sykehusene som er avhengige av et samlet akuttsykehus for regionen på Ullevål.

Ministerens prosjekt er særlig dårlig nytt for bydelene i Groruddalen som ikke får plass i det nye sykehuset på Aker. Groruddalen vil fortsette som kasteball i ministerens dårlig gjennomtenkte sykehuskabal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.