Hverken Norge eller Europa har råd til norsk letestans

Ola Kvaløy og Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger mener at letestans på norsk sokkel er et «skånsomt» tiltak for å bidra til å redusere norske klimagassutslipp med 90 prosent innen 2050. Med «skånsomt» later det til at de mener «ganske billig», siden kostnaden for Norge er at vi går glipp av et «noe større Oljefond», i størrelsesorden to til ti prosent.

Troll A-plattformen på Nordsjøen ligger i Trollfeltet, et olje- og gassfelt på 750 km² i den nordlige delen av Nordsjøen, omtrent 65 km vest for Kollsnes i Hordaland. Omtrent 60 % av gassreservene på norsk sokkel befinner seg på feltet. Det er det største gassfunnet i Nordsjøen noensinne og regnes også som et av verdens største gassfelt.
Troll A-plattformen på Nordsjøen ligger i Trollfeltet, et olje- og gassfelt på 750 km² i den nordlige delen av Nordsjøen, omtrent 65 km vest for Kollsnes i Hordaland. Omtrent 60 % av gassreservene på norsk sokkel befinner seg på feltet. Det er det største gassfunnet i Nordsjøen noensinne og regnes også som et av verdens største gassfelt.Foto: Gorm K. Gaare
Publisert 4. December 2023, kl. 14.02Oppdatert 4. December 2023, kl. 14.58