Tidligere statssekretær Tore Vamraak går i DN tirsdag hardt ut mot Norges Banks representantskap i Tangen-saken og skriver: «Men i denne saken har representantskapet gått parodien på den risikoaverse revisoren en høy gang.»

Vamraak blander sammen ulike typer risiko. Representantskapet påpekte blant annet i sin rapport til Stortinget i 2016 at Norges Bank over lang tid hadde brukt lite av risikorammen i forvaltningen av Statens pensjonsfond utland. Så vidt meg bekjent, gjennomgår representantskapet jevnlig at bankens strategiarbeid er tilpasset målet om høyest mulig avkastning innenfor de rammer som gjelder.

Den tidligere statssekretæren påpeker at det står store verdier på spill, noe representantskapet nok er bevisst: En grunnleggende verdi er også å sikre at forvaltningen er i tråd med Stortingets forventninger og gjeldende juridiske rammeverk. Representantskapet mister all tillit den dagen det ser gjennom fingrene på mulige brudd i sentrale rammebetingelser for Norges Bank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.