Ebba Boye, leder for Rethinking Economics Norge, og Anders Fagernæs skriver et innlegg i DN 5. april hvor de undrer seg på hvorfor økonomistudenter ikke streiker for klimaet. Hvor de har fått for seg at økonomistudenter ikke streiker, vet ikke jeg, for jeg møtte flere medstudenter utenfor Stortinget.

Og selv begynte jeg på samfunnsøkonomi fordi jeg er opptatt av klima.

De legger til grunn at den vanlige økonomistudenten ikke bryr seg om at dyr, mennesker og insekter lider etter voldsomme hetebølger, skogbranner og sykloner. Økonomistudenter har, som alle andre grupper i samfunnet, ulike meninger, men som leder av Fagutvalget ved økonomisk institutt har jeg snakket med mange av mine medstudenter, og jeg kan forsikre om at mange av oss studerer økonomi fordi vi vil dra verden i en bedre retning.

Derfor har jeg store problemer med å kjenne meg igjen beskrivelsen som Boye og Fagernæs kommer med.

Pensum om klima og miljø engasjerer. Arrangementer om klima og miljø engasjerer. Arrangementer om jobb innenfor klima og miljø for økonomer engasjerer. Det er i hvert fall svært godt oppmøte. Jeg vil gjerne se statistikk som sier at økonomistudenter ikke bryr seg om klima- og miljøkrisen, for i hvert fall blant mine medstudenter tør jeg påstå at det motsatte er tilfellet. Det er ikke slik at vi bare fokuserer på vekst. En viktig del av pensum på UiO er hvordan vi kan ta hensyn til negative eksterne virkninger som klimagassutslipp.

Å kritisere økonomistudenter for å være en feig saueflokk som ikke tør å sette spørsmålstegn ved pensum, fremstår ganske kontraproduktivt dersom målet er å engasjere nåværende økonomistudenter, og også for å få inn nye klima- og miljøengasjerte studenter på økonomistudier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.