DNs leder 10. oktober tillegger byrådet meninger om julebord og smittevern som vi ikke har og som vi aldri har kommunisert.

La meg derfor oppklare: Slik smittesituasjonen er nå mener vi det ikke er riktig at virksomheter planlegger for tradisjonelle julebord. Dette er ikke tiden for et julebord i kantinen på jobb med cateringmat og fri bar. Det betyr ikke at man ikke kan planlegge for julelunsj, julemiddager i mindre eller spredte grupper og andre alternative julearrangementer. Vi oppfordrer i så fall til å bruke byens restauranter og andre profesjonelle aktører. De vil sikre at smittevernet ivaretas. Samtidig bidrar man til å holde hjulene i gang i en av Oslos viktigste bransjer.

Jeg er sterkt uenig med DNs leder som skriver at byrådet har slept bena etter seg i håndteringen av koronasituasjonen. Byrådet har vært villig til å sette inn strenge tiltak fra dag én av koronakrisen. De siste ukene har vi vedtatt noen av de mest inngripende tiltakene som er mulig utover å stenge samfunnet helt ned igjen.

Vi har med andre ord både vilje og evne til å vedta strenge tiltak, men vi har også et ansvar for å velge tiltak som oppfattes som rimelige.

Vi føler alle at koronakrisen har vart lenge. Likevel er det langt igjen. Vi må sannsynligvis leve med inngripende tiltak helt til vi får en vaksine. Derfor blir det stadig viktigere at vi finner målrettede tiltak og ikke setter inn tiltak som er strengere enn hva smittesituasjonen skulle tilsi.

Vi må i stedet i enda større grad enn før søke etter en balanse mellom smittevern og negative utslag av smittevern, både for næringslivet og for hverdagslivet til folk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.