Dagens Næringsliv skriver på lederplass 3. mars at lageret av smittevernutstyr i Norge er for lite. Problemet er ikke kapasitet og antall, men at norsk helsevesen ikke tar i bruk teknologi som kan muliggjøre gjenbruk av helseartikler og redusere smitte.

Helseminister Bent Høie har uttalt «Heldigvis har vi et næringsliv som ønsker å finne løsninger. Vi har nå fått lister over konkrete bedrifter som kan hjelpe». Det neste steget for helsevesenet er å ta i bruk produktene som faktisk er tilgjengelige i Norge for å begrense spredningen av smitte generelt og koronaviruset spesielt.

Vi i Decon-X står klar med en robot som trygt desinfiserer rom og overflater ved hjelp av hydrogenperoksid. I tillegg kan roboten desinfisere helseartikler, slik at man kan gjenbruke dem. Roboten har innebygget sensorer og kommunikasjon for å sikre brukerne, ved å gi beskjed når det er trygt å gå inn i rommet og varsle hvis brukerne har glemt å stenge ventilasjon eller vindu.

DN har rett i at det ikke er mangel på veiledere, beredskapsplaner og lister som er hovedutfordring. Det er manglende vilje til å innovere i helsesektoren. Norge vil få problemer dersom vi møter morgendagens utfordringer med gårsdagens løsninger.

Utdatert teknologi utgjør en unødvendig trussel mot den norske folkehelsen.

Norske gründere og selskaper, blant annet organisert under Norway Health Tech, står klare med produkter og tjenester til det norske helsevesenet, og allerede nå tilbyr flere av selskapene smittevernprodukter som kan redusere smitte og sikre lagerbeholdning av helseartikler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.