DN publiserte fredag 14. februar en sak med tittelen «Forsvaret vil ikke bruke kryptoutstyr fra Kongsberg Gruppen». I saken kom det frem, basert på et intervju med en avdelingsleder i NSM, at det norske Forsvaret har unngått å bruke krypteringsutstyr av frykt for at utstyret ikke var sikkert nok mot spionasje. DN endret senere overskrift og ingress, men etterlatt inntrykk er fortsatt svært misvisende.

Faktum er at Kongsberg Gruppen er hovedleverandør av norskutviklet kryptoutstyr til det norske forsvaret og norske myndigheter. Våre egenutviklede løsninger har alltid vært og er utelukkende basert på nasjonalt innhold, og vi har aldri forsøkt å selge kryptoløsninger fra Crypto AG til det norske Forsvaret eller norske myndigheter.

Saken gir derfor en uriktig og uheldig fremstilling av situasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.