Som andre anmeldere av «Sjamanens reise» velger Kjetil Alstadheim å latterliggjøre budskapet i årets mest omdiskuterte bok (DN 7. desember).

Ja, dette er en åndelig bok der personer – eller anmeldere – uten noe grunnlag for åndelig eller spirituell tilnærming, kan gosse seg og forsøke å latterliggjøre poenger som at countrymusikk inneholder mer livsbejaende tekster, enn for eksempel hip-hop og death metall, og at massemediene er en trussel.

Det man i bunn og grunn latterliggjør er hele ideen om tankens kraft, og at det vi utsettes for i det daglige av overskrifter og negative budskap kan være skadelige for oss. Ikke alle, noen klarer å «stenge ute» slik negativitet, og ære være dem for det. Tankens kraft, ideen om at positiv innstilling, og det å (gud forby) visualisere og trene på å meditere for egen fremgang, har faktisk noe for seg, og det inngår i trening av så vel toppidrettsutøvere som toppledere.

Sjaman Dureks bok, er spirituell over gjennomsnittet. Han, sammen med mange andre, søker spiritualitet som en livsberikelse og et verktøy for selvutvikling i en verden med mye negativitet og uro.

Noen søker spiritualitet gjennom religion. (Da er det greit.) Andre søker berikelse i å søke det som er mellom himmel og jord, som vi ikke helt har taket på ennå.

Boken «Sjamanens reise» utfordrer på flere punkter, slik som andre spirituelle tenkere alltid har gjort.

Hvorfor Alstadheim ser at det i disse tider er grunn til å stole veldig mye på myndighetene (som i Norge, ikke betyr kong Harald), skulle det vært interessant å snakke om.

Sjaman Dureks poeng er at vi i fremtiden må stole mer på oss selv. Vi må selv ta ansvar for vår felles fremtid. Han er ikke alene om det!

Det hele begynner med deg. Vil du starte en reise for å etablere et godt fundament, i deg selv og dem du er glad i? Da kan sjamanens bok by på en reise.

Staten, rapmusikk og death metall, massemediene og hysteriet, har neppe noe å bidra med for å fremme din utvikling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.