Siste nytt rundt den mulige flyttingen av NRK fra Marienlyst er at et tomten kan bli solgt for mellom tre og fem milliarder kroner og at NRK kanskje flytter til Økern i Oslo. Initiativet til flytting kommer ikke fra våre folkevalgte. Prosessen ser ikke ut til å være politisk forankret. Det er et demokratisk problem.

Ifølge NRK er lokalenes størrelse så uhensiktsmessig at NRK må flytte. På NRKs hjemmesider står det at NRK har undersøkt om det er mulig å bli værende, men lokalene svarer visstnok ikke på kravene til en moderne og fremtidsrettet organisasjon. Dessuten skal det være miljøvennlig å flytte og bygge helt nytt.

Utredningen av disse spørsmålene ser imidlertid ikke ut til å være offentlig tilgjengelig.

Sett utenfra fremstår prosjektet som en prosess der veien blir til mens man går. Det er uklart hvorfor NRK ikke kan bli og hva NRK skal ha, bortsett fra en stor nok tomt med et godt kollektivtilbud.

Les også dette innlegget: Lær av BBC, legg NRK til Lillestrøm

Det er tidens melodi at viktige offentlige institusjoner skal flytte fra sine lokaler og bygge noe nytt et annet sted. Dette koster som regel skattebetalerne en betydelig sum penger og man kaster vrak på en viktig del av norsk historie i samme slengen.

Før prosjektet har kommet så langt at det ikke kan stoppes, må regjeringen avklare om den støtter flyttingen og begrunne hvorfor. Stortinget og regjeringen kan ikke reduseres til sandpåstrøingsorganer i en prosess som er initiert og drevet frem av kringkastingsbyråkrater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.