Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi forsvarer i DN 10. juli NVEs forslåtte nettleie med å vise til målet om jevnere bruk av strømnettet. Et mål jeg deler. Bjelland sier seg også enig med meg i målet om at strømsparing. Det som gjenstår av vår uenighet er valg av egnet virkemiddel.

Det er for meg en gåte hvordan Bjelland og NVE tror målet om jevnere bruk av strømnettet og energisparing skal oppnås ved at forbruk av strøm prises vesentlig lavere og erstattes av en ny høyere fastpris. Det er dette grepet NVE ikke selv er stand til å dokumentere ønsket effekt av, og som gjør at 7 av 10 høringsinstanser, herunder boligbyggere, næringsliv, forbruker- og miljøorganisasjoner, er sterkt kritiske.

For å ta en parallell: Tror Bjelland at biltrafikken i rushen ville gått ned og fordelt seg bedre utover døgnet dersom bompengeinnkrevningen ble fjernet, og erstattet av en vesentlig høyere fast bilavgift?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.