En av de første sakene for digitaliseringsminister Nikolai Astrup bør være å igangsette en utflytting av offentlige virksomheter fra Facebook. Det er helt urimelig at NRK og andre henviser borgerne til facebooksider. Man skal ikke behøve å bli en del av dette stadig mer diskrediterte apparatet for å få offentlig informasjon.

Det skulle ikke være noe problem for institusjoner av noen størrelse å sette sin it-avdeling til å lage et brukerforum på sitt eget nettsted som en løsning på kort sikt.

Facebook og Google og andre datagiganter gjør en mangslungen trussel for det norske samfunn, mediene og kultur, næringsliv og personvern. Astrup burde derfor utrede et privat-offentlig samarbeid om en «Norsebook», med funksjonalitet på linje med Facebooks, eller bedre enn den.

Kanskje noe for Fritt Ord også?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.