Sjeføkonom Erik Orskaug i Unio mener at bedrifter som ikke kan betale pensjon fra første krone, ikke har livets rett (innlegg i DN 26. januar). Det går sikkert greit å sitte som sjeføkonom på et kontor i Oslo og tenke at vi som driver distriktshotell, bør bruke tiden på noe annet, og så glemme at det er folk som har jobbene, at det er bedrifter som gir liv til bygdene, og at nettopp hoteller som vårt trengs hvis turistene skal oppleve Norge.

Hotell Geiranger har 58 ansatte i sesongen. Vi vil at alle skal ha anstendig lønn og pensjon. Vi bidrar med arbeidsgiveravgift til folketrygden, som omfordeler ekstra pensjon til dem med lavere inntekt. Reiselivet har også løftet lønnsnivået gjennom lavlønnstillegg i hvert eneste lønnsoppgjør siden 1990-tallet.

Vi må tjene penger for å betale dette, og det er tøffe tak for å få noe igjen på bunnlinjen når du driver distriktshotell. Her i Geiranger vet vi ikke engang når veien (og sesongen) åpner om våren, det bestemmer været. Hundrelappene som Orskaug latterliggjør må også tjenes – og turistene sammenligner prisene våre med hoteller i land med helt andre vilkår.

I tillegg betyr pensjon fra første dag og første krone ekstra administrasjon av pensjonsinnskudd, både for oss og pensjonsleverandøren. Til og med utenlandske studenter som er i Norge et par måneder én gang i livet skal meldes inn og ut.

Vi skal ikke legge ned. Vi skal fortsatt ta imot turister fra hele verden, gi jobb til folk og bidra til liv i Geiranger. Men det må bli slutt på kostbare politiske reformer på vår regning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les Erik Orskaugs innlegg: NHOs egentlige bekymring