Regjeringen har vært helt åpne om usikkerheten knyttet til pris- og kostnadsveksten og at dette kunne komme til å få konsekvenser for statsbudsjettet.

Det er faktisk feil når Dagens Næringsliv i sin lederartikkel 10. februar insinuerer at regjeringen skal ha valgt å hemmeligholde kunnskapen om denne usikkerheten.

Erlend Grimstad
Erlend Grimstad (Foto: Senterpartiet)

Alle som leste budsjettet sist høst kunne se at vi åpent opplyste at det var usikre anslag knyttet til pris- og kostnadsvekst. I budsjettet skrev vi: «De høye inflasjonstallene som har kommet for juli og august, etter at budsjettanslagene ble utarbeidet, indikerer at KPI-veksten kan bli høyere enn lagt til grunn i denne meldingen».

Videre opplyste vi om at vi kunne komme til å gjøre det vi nå gjør, å justere for prisveksten: «Skulle den økonomiske utviklingen gjennom 2023 bli vesentlig annerledes enn lagt til grunn (…), kan budsjettopplegget justeres. Revidert nasjonalbudsjett i mai er i så fall en stasjon for dette».

Det DN mener har vært holdt hemmelig, har altså ligget åpent tilgjengelig for alle som har villet lese.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.