Frp har et kompromissløst forhold til ytringsfriheten

Ytringsfriheten er blant de viktigste frihetene vi har. Retten til å si hva man mener, uten at du blir arrestert, banket opp eller bøtelagt er en grunnpilar i ethvert fritt samfunn.

Dagens Næringsliv mener Frp har et lemfeldig forhold til ytringsfriheten (lederartikkelen 21. september). De bruker Facebook-statusen min, der jeg sa at «Cuties» kan bidra til å trigge pedofili, og Siv Jensens kompromissløse linje der hun forsvarte Stopp Islamiseringen av Norges (Sian) rett til å demonstrere, som eksempler.

I motsetning til DN mener jeg ikke at disse er gjensidig ekskluderende. DN har nemlig misforstått noe grunnleggende: Ytringsfriheten er ikke retten til å ytre hva som helst uimotsagt.

Grunnen til at Frp kompromissløst forsvarer Sians rett til å demonstrere i gatene, er fordi venstreradikale og andre prøvde å tvinge dem til taushet ved å banke dem opp, kaste steiner og jernrør. Slike krefter må vi kjempe mot hver gang de kommer til overflaten. Det betyr hverken at vi er enige med dem eller at vi ikke kan kritisere dem. For det har Frp gjort.

Enkelte har forsøkt å gjøre et poeng ut av jeg ikke har sett hele filmen «Cuties». Dem vil jeg berolige med at jeg har sett mer enn nok. Jeg er også godt kjent med filmens innhold, og at den av enkelte er prisbelønnet. Jeg kan være med på at filmens budskap, som handler om det enorme presset unge opplever, vanskeligheter med å vokse opp, møtet mellom ulike kulturer og en overseksualisert internettkultur, er godt.

Jeg mener likevel at filmen ikke hadde trengt å vise ekstremt nærgående bilder av små jenters private kroppsdeler for å få frem dette budskapet. Det er på den bakgrunnen jeg mener Netflix burde trekke filmen. Jeg har aldri villet forby eller sensurere filmen, men som mor til en tolv år gammel jente frykter jeg hva konsekvensene av en slik film kan bli.

Selv DN må være enig i at ytringsfriheten også innebærer min rett til å si ifra når noen fremmer et budskap jeg er uenig i.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.