Tom Widerøe, reiseglad trebarnsfar

Delingstjenester som Airbnb får hotellbransjen til å se rødt. Likevel gir ikke bransjen oss det vi faktisk trenger, et rom for to foreldre og tre barn.

For en familie på tur er det en utfordring å finne hotellrom. Et søk etter dobbeltrom i Oslo på Finn reise ga meg 126 hoteller med priser fra cirka 500 kroner natten. Legger man til to barn er antallet straks nede i 38. Har man tre barn derimot, er vi nede i syv hoteller, hvor det billigste koster over 1600 kroner, det nest billigste 2000 kroner natten.

Å finne et hotellrom til en trebarnsfamilie er som å putte en femkantet kloss gjennom et firkantet hull.

Ve dem som har enda flere barn.

Med litt flaks har et av disse syv Oslo-hotellene et slikt rom ledig når vi skal reise. Så ligger man der, fem personer i et lite rom som koster tre ganger så mye som et dobbeltrom. Hele ferien. Familierom må være en skilsmisseadvokats oppfinnelse.

Foreldre og barn legger seg sjelden samtidig, så et adskilt område til barna er nyttig, også av grunner som ikke bør nevnes. Da trenger man kanskje en suite, og dermed ryker budsjettet.

Hva med to mindre rom? Da får man i hvert fall mer å velge mellom, og det kan til og med bli billigere. Men man vet ikke hvilke rom man får og frykter å havne i hver sin etasje i stedet for å ha rom ved siden av hverandre, helst med dør imellom. Slike rom finnes, men søketjenestene viser dem ikke.

Hvilke muligheter sitter man da igjen med?

Campinghytter er en mulighet, hvis man vil bo halvveis ut i periferien. Og så har man privat utleie. Et tilsvarende søk på Airbnb gir hundrevis av treff fra samme pris som et rimelig dobbeltrom på hotell. Og da kan man enkelt velge hvor mange rom og senger man trenger.

Er det rart at man tyr til privatmarkedet?

Ja, det handler litt om penger, men mest om utvalg og fleksibilitet. I stedet for å klage over ulike betingelser, bør bransjen heller se på hva den klarer å tilby familier med mer enn 1,8 barn. For også vi liker døgnåpen resepsjon, daglig rengjøring og hotellfrokost.

Men dere må ha et rom til oss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.