I Dagens Næringsliv 10. mai har Arne Bjørlykke innlegget «Mineraler for 1000 mrd. til havs? Virkelig?». Det er en kommentar til DNs artikkel 27. april om havbunnsmineraler, som blant annet omfatter Oljedirektoratets (OD) roller og oppgaver. Bjørlykke viser til verdianslag på 1000 milliarder kroner for mineralene på norsk sokkel og hevder dette er gitt av OD, NTNU, Sintef og Nordic Mining.

Her burde Bjørlykke ha sjekket sine kilder. Oljedirektoratet har aldri gått ut med ressursanslag eller verdier for havbunnsmineraler. Tallet kommer fra NTNU og er etter det OD kjenner til, publisert første gang i 2014.

Myndighetene er i ferd med å kartlegge havbunnsområder som kan inneholde mineraler, og basert på dette arbeidet har OD som mål å gi et realistisk estimat av potensielle ressurser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.