DN spør på lederplass 6. april hvorfor regjeringen i forslaget til ny statistikklov tviholder på «modeller som ifølge eksperter i forskningsfronten er gått ut på dato?» Det er uklart for meg hva avisen her sikter til.

Jeg skal ikke gå inn i diskusjoner om modeller. Men lovforslaget tar ikke stilling til hvilke modeller SSB skal eller bør utvikle. Det ville vært en underlig ting å lovfeste.

Forslaget til ny lov legger tvert imot et grunnlag for at SSB fortsatt skal kunne følge med på, og selv bidra til, den faglige utviklingen på SSBs områder. Dette understrekes også i den tekstlige omtalen i proposisjonen.

Vi legger stor vekt på den samfunnsnytten SSB gjør i dag, både som statistikkmyndighet og innen forskning og analyse. Det er bred tillit til SSBs leveranser på begge områdene. Forslaget til ny lov legger til rette for at det skal fortsette å være slik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.