Kanskje sitter du i solveggen på hytta i lunsjpausen din når du leser dette. En fersk undersøkelse Respons Analyse har gjort for Akademikerne viser at tre av fire med høy utdannelse har mulighet til å jobbe hjemmefra eller fra hytta.

Lise Lyngsnes Randeberg, konstituert leder i Akademikerne.
Lise Lyngsnes Randeberg, konstituert leder i Akademikerne.

Men hytteidyllen kan fort bli brutt dersom du skulle være så uheldig å skade deg, for eksempel ved å skli i trappen på vei til jobblunsjen på hytteterrassen. Regelverket er dessverre fortsatt ikke godt nok, over to år etter at pandemien kom og tidenes hjemmekontorbølge slo inn.

For å komme inn under lovreglene om yrkesskadedekning og -forsikring må du være i arbeid på arbeidsplassen i arbeidstiden. Reglene er ikke klargjort for arbeid fra hjemme- eller hyttekontoret. Dette har igjen hatt betydning for praktiseringen av regelverket. Hadde du sklidd i trappen på kontoret på vei til utelunsjen, ville det ikke vært noe tvil. Du ville vært dekket.

Da hjemmekontorforskriften ble oppdatert 1. juli i år, ble det ikke gjort noe med reglene om yrkesskader for ansatte på hjemme- og hyttekontor. En gyllen mulighet ble ikke brukt. Akademikerne mener regjeringen må oppdatere og klargjøre yrkesskadereglene og tilpasse dem til dagens fleksible, digitale arbeidsliv.

I Hurdalsplattformen skriver regjeringen at den vil «forbedre reglene om yrkesskade og yrkesskadeforsikring». Regjeringen må snarest mulig følge opp sine egne løfter. Den har fått mye kritikk for å gjøre storrengjøring i arbeidslivet uten at det er behov for det. Her er det definitivt et behov for at arbeidsminister Marte Mjøs Persen nå handler.

Og mens vi venter på at statsråden skal gjøre arbeidslivet tryggere for de med hjemme- og hyttekontor, er vårt råd at du undersøker om din arbeidsgiver har tegnet utvidet yrkesskadeforsikring som dekker hjemme- og hyttekontorarbeid. Uansett skader det ikke å være litt ekstra forsiktig når lunsjpausen på hyttekontoret tilbringes utendørs i sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.