VALBONNE: - Nordmenn har veldig god smak! Vi har allerede mange norske kunder og jeg har vært i Norge flere ganger. Norge er et stort marked for oss - og vi vil at det skal bli enda større, sier Sara Giunta til DN.no.

"La Maison de Charrier" er et firma med stor tyngde blant interiørbevisste franskmenn og utlendinger med tykke lommebøker og eiendom i Sør-Frankrike. Bak interiørarkitekt-firmaet står ekteparet Jean Luc Charrier og Sara Giunta, som har en rekke A-kjendiser på sin eksklusive kundeliste.

Hvem som står på listen, kan de imidlertid ikke røpe.

- Nei, det er strengt konfidensielt. Vi har underskrevet taushetskontrakter på opp mot 20 sider og kundene våre er veldig viktige for oss, så vi kan ikke si noen ting, beklager Sara Giunta. Det eneste ekteparet kan røpe er at kjendiskundene deres deler deres egen eksklusive smak og stil:

- Vårt eget hus er nesten helt nytt, men vi har brukt gamle teknikker og originale, antikke materialer som er vanskelig å få tak i, enten det dreier seg om dørene, vinduene, pyntetingene, peisen eller gulvflisene. Alle detaljer er nøye planlagt. Denne peisen er fra 1600-tallet, forteller Giunta, og tar oss med på en rundtur i det store murhuset i provencalsk stil. Midt i stuen henger en gigantisk lysekrone, og på spisestuebordet ligger interiørbøker og high end-magasiner som omtaler arbeidene deres.

- Huset er fantastisk, men det er blitt altfor stort for oss, sier Sara Giunta.
- Huset er fantastisk, men det er blitt altfor stort for oss, sier Sara Giunta. (Foto: Gunnar Lier)

Kjendisene vil på visning
Eiendommen på tre mål tomt ligger diskret til i Valbonne, en halvtimes kjøretur fra Nice. Murhuset på 300 kvadratmeter ser veldig gammelt ut, men er nesten flunkende nytt. Innenfor den godt inngjerdede eiendommen bugner oliventrærne. Nå er luksuseiendommen til salgs. Prisantydning: 3.350 euro - i overkant av 26 millioner kroner. Flere franske A-kjendiser har allerede ringt og vil på visning, får DN.no opplyst av den norske boligkonsulenten Kristin Johansen Schiano i Norfranor Pluss, som samarbeider med lokale eiendomsmeglere.

- Dette er en helt fantastisk, unik eiendom. Alt ned til minste detalj er nøye planlagt, og eiendommen passer perfekt for kjente mennesker som ønsker diskresjon, sier Johansen Schiano.

Jean Luc Charrier og Sara Giunta elsker huset sitt, men med syv soverom, flere baderom og store oppholdsrom, ble det for stort for dem allerede før de hadde innredet huset ferdig.

- Til sammen har vi syv barn - og hunden vår, Carla. Men nå er det bare yngstemann som bor hjemme, de andre har flyttet ut. Da trenger vi ikke alle disse rommene. Vi jobber omtrent døgnet rundt og er nesten aldri hjemme, derfor har vi bestemt oss for å selge huset og forandre levemåte. Vi er på jakt etter noe mindre, for å få en litt lettere tilværelse, sier Jean Luc Charrier, og byr på rosévin og snacks.

I Norge bys man på kaffe når man kommer på besøk, i Sør-Frankrike går det mest i rosévin.
I Norge bys man på kaffe når man kommer på besøk, i Sør-Frankrike går det mest i rosévin. (Foto: Gunnar Lier)

Liker å jobbe for nordmenn
I dag er "La Maison de Charrier" så godt kjent at de får jobber via jungeltelegrafen. De trenger ikke å annonsere tjenestene sine, for de har allerede for mye å gjøre. Alle vet hvilken stil de foretrekker, alle vet at det blir dyrt. Men kundene deres har råd til det.

- Vi liker å jobbe for nordmenn, dere er så glade i hele den franske livsstilen og vet godt hvordan dere vil ha det. Alle nordmenn foretrekker store kjøkken - og så liker de den provencalske stilen som vi er så glad i. Nordmenn er kvalitetsbevisste og liker å ha det stilrent, sier Sara Giunta, som forteller at hun har vært på Sørlandet og innredet noen flotte store hytter.

- Vi ser et stort potensial i det norske markedet, både blant nordmenn som har feriehus her i Sør-Frankrike og blant nordmenn med fritidsbolig hjemme i Norge. Nordmenn har både penger og stil - og er villig til å bruke litt ekstra på interiøret for å få det akkurat slik de ønsker.

Les også: Boligjakt i verdens dyreste feriestrøk

<b>Karen (39) hjelper styrtrike businessmenn i Monaco med privatøkonomien</b>

<b>Denne penthouse-leiligheten kan bli din for 2,4 milliarder</b>

Provencalsk idyll i Valbonne.
Provencalsk idyll i Valbonne. (Foto: Gunnar Lier)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.