Investorene svelget unna dårlige makrotall og usikre utsikter onsdag og sendt de tre hovedindeksene opp i pluss rett før stengetid.

Amerikanske børser åpnet som ventet ned denne dagen, men tok seg etter hvert opp igjen og svingte frem og tilbake store deler av dagen.

Mens nye makrotall som ble offentligjort onsdag hadde liten effekt på indeksene, slo resultatet fra teknokjempen Intel dårlig ut på Nasdaq-indeksen, som lå i minus mesteparten av dagen.

Intel-resultatet slo for så vidt forventningene, men det at selskapet ikke tør spå hvor neste kvartal skal ende bidro til å spre usikkerhet blant investorene.

Selskapet melder at de venter en skjør økonomi, men investorene svarte likevel vel med å sende Nasdaq opp på slutten av børsdagen.

Fortsatt surt i USA
Klokken 20 norsk tid ble rapportene fra de 12 amerikanske Federal Reserve-distriktene som er samlet i den såkalte "Beige Book" offentliggjort. Den viser noen små lysglimt i den amerikanske økonomien, men at det vil ta en stund før friskmelding.

Les også: Fortsatt tregt i USA

Det tok en stund før rapporten om rikets tilstand gjorde utslag, men det lille glimtet av håp den viste, bidro til slutt med en Wall Street i pluss.

Første negative årsvekst siden 1954
Amerikanske statistikkmyndigheter opplyste onsdag at konsumprisene i USA falt 0,1 prosent i mars sammenlignet med samme måned før, på linje med estimatene i markedet.

Les saken: Prisfall i USA

På årsbasis var derimot prisfallet 0,4 prosent, og det er første gang siden 1954 at utviklingen på årsbasis er negativ, og tallet var svakere enn ventet.

Les hele saken: Første årlige prisfall siden 1954

Den amerikanske industriproduksjonen falt 1,5 prosent på månedsbasis i mars. På forhånd var det ventet en produksjonsnedgang på 0,9 prosent sammenlignet med måneden før, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Les saken: Industrien vakler

Ifølge en anonym kilde planlegger Yahoo å kutte ytterligere stillinger, den tredje runden på 14 måneder, skriver TDN Finans. Planene kommer sannsynligvis ikke til å offentliggjøres før selskapet rapporterer tall på tirsdag.

Den sveitsiske storbanken UBS ser et nettotap på nær to milliarder sveitsiske franc i første kvartal 2009. Banken opplyser også at frem til 2010 vil den kutte 8.700 stillinger, tilsvarende 11,4 prosent av arbeidsstyrken.