Iran og 5+1gruppens avtale rundt Irans atomprogram vil ikke bli «signert» i Wien, men partene har blitt enige om å «vedta» denne. Partene vil bruke flere måneder på å implementere de ulike bestemmelser i avtalen, som beskrives som «svært teknisk».

Det skriver avisen Jerusalem Post tirsdag.

Avtalen vil etter dette settes i kraft og Iran vil få fjernet sanksjonene mot seg, skriver avisen.

Avtalen tillater Iran å beholde mye av sin kjernefysiske infrastruktur, og gir landet rett til å anrike uran på egen jord.

Men, avtalen krever også at Iran begrenser og delvis reduserer infrastrukturen i ti til femten år, samt at landet gir det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), tilgang til å overvåke programmet med «inntrengende» inspeksjoner, ifølge avisen.

I bytte har regjeringene i Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina, USA og Tyskland enige om å løfte alle FN-sanksjoner mot Iran så snart landet retter seg etter de atomrelaterte forpliktelsene.

FNs sikkerhetsråd vil snart stemme over et vedtak om å vedta avtalen, noe også kongressen i USA vil gjøre etter en vurderingsperiode på 60 dager, skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Enighet i atomforhandlingene

Produksjonen av skiferolje ventes å falle med 91.000 fat per dag i august

Storbritannia vil ikke bidra til Hellas-pakke

Se DNTV: Derfor må Hellas-gjelden slettes

Derfor må Hellas-gjelden slettes
Professor Hari Tsoukas forklarer hvorfor kreditorene har en jobb å gjøre.
03:07
Publisert: