Produksjonen fra sentrale oljeskiferformasjoner i USA ventes i august å falle med 91.000 fat pr dag til 5,36 millioner fat pr dag.

Det fremgår av månedsrapporten fra USAs energiinformasjonskontor (EIA), som ble offentliggjort mandag kveld.

Svekkelsen er den største som er registrert for en enkelt måned, og innebærer at produksjonen av skiferolje blir redusert for fjerde måned på rad.

Komme tilbake

Produksjonen var i april i år tre ganger høyere enn den var i 2007. Nedgangen kommer i en situasjon hvor produsentene reduserer antall aktive borerigger for å kutte kostnader som følge av et fall på 50 prosent i oljeprisene.

- Markedet venter i stor grad at skiferoljeproduksjonen skal fortsette å falle i år, og i en viss grad komme tilbake i 2016, sier Andrew Cosgrove, energianalytiker i Bloomberg Intelligence.

Må se høyere pris

Han legger til at reduksjonen i andre halvår i år vil være begrenset, som følge av at produsentene kjører de beste brønnene sine, og som følge av effektivitetsforbedringer, skriver Bloomberg News.

- Vi må se oljepriser på over 60 dollar pr fat, og mer i retning av 65 dollar, for at tallet på aktive rigger skal begynne å komme opp igjen. Jo lengre de ligger under 60 dollar, desto hardere vil det bli for amerikanske produsenter å trappe opp igjen, sier Cosgrove.

10 prosent under rekordnivå

EIA venter at produksjonen fra Eagle Ford i Texas, det nest største oljefeltet i USA, i august vil falle med 55.000 fat pr dag til 1,54 millioner fat pr dag, som er 10 prosent under rekordnivået fra mars.

Produksjonen i Bakken-regionen i Nord-Dakota, ventes å gå ned med 22.000 fat pr dag til 1,18 millioner fat pr dag.

Samtidig venter EIA at produksjonen fra Permian-feltet i Texas og New Mexico, som er USAs største, vil fortsette å øke, med 5.000 fat pr dag til 2,05 millioner fat pr dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Iran: Enighet i atomforhandlingene

Oljeprisene faller for tredje dag på rad

Fransk-tysk samarbeid avgjørende for Hellas-avtale

Se DNTV: Derfor må Hellas-gjelden slettes

Derfor må Hellas-gjelden slettes
Professor Hari Tsoukas forklarer hvorfor kreditorene har en jobb å gjøre.
03:07
Publisert: