– Vi vil sette oss ned ved bordet med land både innenfor og utenfor regionen, sier Rouhani.

Uttalelsen kom i forbindelse med at Østerrikes president Heinz Fischer tirsdag innledet et tre dager langt statsbesøk i Iran. Besøket var det første i landet på mer enn ti år av en vestlig statsleder.

Før avreise i Wien sa Fischer at han håper å kunne bygge broer med Iran.

– Østerrike er et land basert på dialog. Vi avviser vold. Vi ønsker å bygge broer og ønsker å gripe hver mulighet vi har til å redusere spenninger og å fremme et klima som tilrettelegger for en bedre framtid, i stedet for å forbli fastlåst i konfrontasjon, sa Fischer, som i et intervju med den østerrikske kringkasteren ORF la til at han kommer til å diskutere menneskerettigheter i Iran under besøket.

Foruten møtet med president Rouhani, skal Fischer møte landets mektige åndelige leder ayatolla Ali Khamenei.

Statsbesøket kom i stand som følge av atomavtalen med Iran som ble signert i juli etter samtaler som ble holdt i Østerrike.

Les også på DN.no:

Byr 70 milliarder for oljeletingsselskap  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kristian Røkke kjøper aksjer i selskapet han er sjef for

Se DNTV:

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

 

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.