Det antas at Belmokhtar var hjernen bak terrorangrepet mot gassanlegget In Amenas i Algerie i 2013, der fem nordmenn var blant de 40 som ble drept.

Tidligere denne uken hevdet en talsmann for Belmokhtars væpnede gruppe al-Murabitoun at den hadde sverget troskap til IS, ifølge nyhetsbyrået Al-Akhbar.

Uttalelsen skal ha blitt lest opp på vegne av Adnan Abu Walid Sahraoui, en annen av lederne i gruppen. Men senere skal en ny uttalelse ha blitt publisert på Twitter, hvor Belmokhtar selv sier at den første erklæringen strider med gruppens metoder og prinsipper.

Al-Murabitoun støtter fortsatt al-Qaida, ikke IS, ifølge Belmokhtar.

Nyhetsbyrået Al-Akhbar, som ofte viderebringer uttalelser fra nordafrikanske jihadist-grupper, mener de motstridende uttalelsene fra al-Murabitoun kan tyde på en intern strid mellom Belmokhtar og Sahraoui.

Les også:
Dropper å kalle seg billigst – der Rema ikke kan bevise det
Schibsted Trykk jevnes med jorden
- Tar lengre tid før det synker inn at vi har blitt fattigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.