Konflikten i Midtøsten har forverret seg kraftig de siste dagene, og over 60 personer er drept i angrepene på Gazastripen. Israel gjennomførte over 300 nye angrep mot Gazastripen natt til torsdag.

Et israelsk luftangrep drepte tre personer som satt i en bil vest i Gaza by torsdag morgen, ifølge palestinsk helsepersonell.

Torsdag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere krisen i Palestina og Israel, og utenriksminister Børge Brende sier til NRK at han håper Sikkerhetsrådet blir enig om en sterk appell til partene om å besinne seg.

– Det må bli en reell våpenhvile hvor Hamas slutter å sende raketter, og hvor man får et opphold i israelske angrep som rammer sivile, sier han.

– Kan ikke fortsette

Brende mener partene må føle et sterkt internasjonalt press. Han har selv snakket med Palestinas president Mahmoud Abbas og den israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman. Brende oppfordret partene til å gå tilbake til forhandlingsbordet.

– Dette kan ikke fortsette. Det er kun gjennom en reel og omgående våpenhvile at man kan hindre at ytterligere liv går tapt, sier Brende til NRK.

Han mener Israels angrep på Gazastripen de siste dagene ikke står i forhold til rakettangrepene fra Hamas.

Bakkestyrker

– Det er et titalls sivile som drepes hver dag, det er hundrevis med sårede. Vi har nå kommet opp i en situasjon hvor disse angrepene ikke står i forhold til det som skjer av angrep med raketter, sier Brende.

Israelske myndigheter har tidligere gjort det klart at de ikke gir seg før Hamas slutter å skyte raketter mot Israel, og varslet tirsdag at hæren er klar til å gå inn i Gaza med bakkestyrker.

– Man kan ikke utelukke at det vil skje de nærmeste dagene, noe som igjen medfører en ytterligere opptrapping, sier Brende.

Les også på DN.no:

SISTE: DNB tjente over seks milliarder

Regjeringen vil lempe på alkoholreklamereglene

Slik varslet han dataangrepene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.