Bank- og finans er den bransjen som har hatt det største fallet i ledige stillinger det siste halvåret, men nå ser det ut til at finansuroen i stor grad påvirker også it-bransjen. Det skriver digi.no.

Ifølge tall fra nettstedet rubrikk.no havner it-bransjen på fjerde plass blant bransjer med størst svikt i etterspørsel etter arbeidskraft. Antallet ledige stillinger i it-bransjen har falt med 62 prosent på seks måneder.

- Fallet i etterspørsel etter nye folk er helt naturlig på grunn av finansuroen, men jeg kan ikke forstå hvorfor IT-bransjen har snudd så dramatisk på så kort tid, sier markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no til digi.no.

Varsler oppkjøp
Osmani sier de fleste har krisen i it-bransjen for fem år siden friskt i minne, og tror dette kan være årsaken til at mange bedriftsledere nå vegrer seg for å ansette nye medarbeidere. Mange velger derfor å heller rekruttere gjennom bemanningsselskaper eller ved å få arbeidskraft gjennom oppkjøp, mener Osmani.

Osmani tror vi fremover vil få se en rekke oppkjøp blant de store konsulentselskapene som har tjent gode penger og har solid likviditet.

Rubrikk.no er en søketjeneste som samler inn alle rubrikkannonser i Norge og viser dem på ett sted. De kan dermed se hvilke it-selskaper i Norge som annonserer hvor, for eksempel på finn.no eller på selskapenes egne nettsider.

Les også: Arbeidsledigheten øker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.