Beslaget ble gjort i en suvenirbutikk nær Vatikanet, og eieren av butikken er nå tiltalt for å ha laget og solgt varekopier.

Politiet skriver i en uttalelse at pergamentene var trykket på engelsk, italiensk, portugisisk og spansk, og de inneholdt velsignelser og bilder av pave Frans. Den samlede verdien av de 3.500 falske velsignelsene er vurdert til snaut 700.000 kroner.

Vatikanets organisasjon for veldedighet selger selv autentiske pergamenter med pavelige velsignelser. Overskuddet fra salget går til forskjellige prosjekter for å hjelpe fattige i Roma.

I fjor besluttet Vatikanet at all produksjon av slike pergamenter skal skje internt, slik at man er sikret at hele overskuddet går til veldedighet.

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.