Haakon Korsgaard (63) fikk sitt livs gevinst da han solgte inkassoselskapet Olympia Kapital for 1,5 milliarder til Aktiv Kapital.

I 2011 ble Korsgaard dømt til tre og et halvt års fengsel, derav ett år ubetinget, for økonomisk utroskap og skatteunndragelse.

Nå kjemper han for å unngå personlig konkurs i Sveits, skriver Dagens Næringsliv.

Banque Internationale à Luxembourg mener Korsgaard skylder dem mer enn 110 millioner kroner. Korsgaard sier imidlertid det er han som har penger tilgode fra banken.

– For en halvtime siden fikk jeg beskjed om at konkursåpningen er suspendert. Jeg skylder ikke fem øre, sier Korsgaard til Dagens Næringsliv. 4. september i år ble åpnet konkurs i boet til Korsgaard i Sveits, men konkurssaken er nå utsatt i påvente av utfallet i millionsøksmålet mellom Korsgaard og Banken hans..

Titalls betalingsanmerkninger
En kredittsjekk at Korsgaards Olympia Holding viser at selskapet har pådratt seg flere titall betalingsanmerkninger og kreves for 11,6 millioner kroner av kreditorene.

Dette kommer i tillegg til kravene fra den Luxembourgske banken.

Bakgrunnen for kravet fra banken er et lån på 13,7 millioner euro som ble gitt til Korsgaard i 2008 og 2010. Som sikkerhet for lånet fikk Banque Internationale à Luxembourg pant i 84,55 prosent av a-aksjene i Olympia Holding, og gjelden skulle vært innfridd 15. november 2010.

Verdiløse aksjer
Ifølge Korsgaard er disse aksjene verdiløse etter at kapitalen ble nedskrevet til null og alle de nye aksjene som ble utstedt i selskapet er tegnet av Korsgaards samboer Snjezana Fijan. Dette bekreftes av investorens advokat, Anders Brosveet.

Banken mener dette er «iverksatt i et forsøk på å unndra aksjene for panteretten og et eventuelt konkursbo».

– Banken prøver å unngå realitetsbehandling ved å urettmessig kjøre mot meg i Sveits. Men Banque Internationale à Luxembourg skylder meg 15 millioner euro pluss renter, og jeg har reist sak mot banken i Luxembourg, skriver Korsgaard i en sms uten å ville redegjøre for grunnlaget for hans krav mot banken.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om han har penger til å betale alle millionene om han skulle tape i retten, sier Korsgaard at ikke behøver opplyse noen om hvilke tilganger han har, og at banken kan jo holde på til krampa tar de, men at de ikke kommer utenom hovedsaken i Luxembourg.

Du kan lese hele saken om striden mellom Korsgaard og banken i Dagens Næringsliv Ipad-utgave eller i tirsdagens papirutgave av avisen.

Les også: - Det har vært et dramatisk tap


Bratt for Korsgaard (2011)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.