Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum AS, hvor varamedlem med møterett til styret i Nel Harald Arnet er daglig leder, har solgt 15 millioner aksjer i Nel til kurs 3,70 kroner. Det opplyses i en melding tirsdag.

Mandag solgte Datum også en større aksjepost.

Les også: - Greit å selge litt

Etter DNs beregninger har Datum realisert en gevinst på mer enn 30 millioner kroner på Nel-aksjene i denne omgangen. Datum kom sist inn på aksjonærlistene i Nel 6. juli 2015. Inngangsprisen han betalte for aksjene som ble kjøpt i sommer lå rundt 2,39 kroner per aksje.

Ved de to salgene mandag med salg av syv millioner aksjer til en kurs på 4,10 kroner og 15 millioner aksjer til en kurs av 3,70 kroner, ligger den realiserte gevinsten på nærmere 32 millioner kroner.

Fortsatt har Datum 28,2 millioner aksjer i Nel, tilsvarende en eierandel på 4,14 prosent.

Datum har samtidig inngått en lock up-avtale med Arctic Securities frem til etter Nels fremleggelse av resultat for fjerde kvartal 2015. Det innebærer at investeringsselskapet ikke kan selge flere aksjer før tidligst 17. februar.

Les også: Asia i dag: Skal bli større enn Hollywood i Kina

Sunnmøring sa nei til domenebud på 8 millioner

Tapte årslønnen på én uke dnPlus

 

Se også på DNtv: David Bowie er død:

 

Kun tre dager etter at han slapp sitt 25 studioalbum kom meldingen om at David Bowie er død
Plata Blackstar ble gitt ut på artistens 69-årsdag, som også ble hans siste. Bowie har gitt ut musikk i 50 år og står bak en lang rekke store hits.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.