De jobber døgnet rundt og klager ikke på arbeidsforholdene. De åtte robotene gjør som Stormberg-eier Steinar J. Olsen befaler, skriver Dagens Næringsliv.

Og det synes i regnskapet til turtøyprodusenten, som holder til i Sørlandsparken like øst for Kristiansand.

- De styrer 14.000 kasser med klær og håndterer 100 ordre i timen. De er greie i lønnsforhandlingene. Lite sykefravær har de også. Olje og strøm er alt de trenger, sier Stormberg-eier Steinar J. Olsen i det han viser frem lageret der han nettopp har investert nærmere 15 millioner kroner i robotene fra Autostore.
I stedet for å øke prisene med for eksempel ti kroner per plagg - som ville økt marginen med 14 millioner kroner - kuttet Stormberg kostnadene til benet etter et elendig 2009-resultat.

Resultathopp
Kostnadskuttene og investeringene resulterte i at resultat før skatt gikk fra et underskudd på 8,7 millioner kroner i 2009, til et overskudd på 19,3 millioner kroner ifjor.

Første halvår i år viste en omsetningsvekst på solide 30 prosent - med samme margin som ifjor.

- Det synes vi er veldig bra. Det betyr at vi tar markedsandeler fra andre merkevarer, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Les også: Søkkrik på turklær

Ber sjefer lære av fjortiser
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.