Du kan være så forberedt som du bare vil: Når det kommer til jobbintervjuets mest risikofylte spørsmål, gjelder det virkelig å holde tungen rett i munnen, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Her er spørsmålet:

"Hva er dine største svakheter?"

Dette er det vanligste, men også det mest stressende spørsmålet du kan få. Og svaret du gir kan være helt avgjørende for om du får jobben eller ei. Det sier arbeidsgivere og rekrutteringseksperter som WSJ har snakket med.

Les også:
<b>Få den lønnen du fortjener</b>
Triksene som gir deg jobb nå

Slik gjør du deg uunnværlig

Fallgruvene
Fallgruvene er nemlig mange.

- Kandidater svarer ofte noe som ikke er en svakhet i det hele tatt, konstaterer Christopher Morrow i Worldwide Panel LLC i California.

Hva er den verste tabben på jobbintervjuet? Diskutér saken nedenfor.

En av tabbene er å si at du ikke har noen svakheter. Det kan i rekruttererens øyne tolkes som om du mangler selvinnsikt. Pass deg også for å angi svakheter som overhodet ikke har noe med jobben å gjøre - som for eksempel at du er "en dårlig kokk", slik en it-sjef i Philadelphia presterte å lire av seg på et jobbintervju.

Etter litt coaching svarte mannen neste gang at hans største svakhet var at han ikke klarte å få med seg nyhetsstrømmen på grunn av lange arbeidsdager. I stedet ble han tvunget til å sitte en halvtime hver kveld for å "ta det igjen".

Eksperter sier til WSJ at et veloverveid svar på spørsmålet kan vise sjefen at du tar initiativ og arbeider aktivt for personlig utvikling - slik it-sjefen gjorde etterhvert. Den andre jobben han søkte på, ble hans.

Les:
De ti største jobbintervjutabbene

Forbered deg grundig
Grundige forberedelser er nøkkelen til fremgang. Tren gjerne på å svare høyt og tydelig foran en venn, eller spill inn en video for deg selv. Husk at kroppsspråket kan avsløre deg. Se rekruttereren rett i øynene når du svarer på et vanskelig spørsmål og forsøk å puste normalt, selv om du er nervøs.

Og ikke drøy for lenge med å svare. For som en amerikansk ekspert sier til WSJ:

- Hvis du behøver et minutt for å tenke etter - da har jeg allerede identifisert svakheten din!

Hva er den verste tabben på jobbintervjuet? Diskutér saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.